Elio Di Rupo tijdens het verkiezingscongres van de PS in Namen.
Volledig scherm
Elio Di Rupo tijdens het verkiezingscongres van de PS in Namen. © BELGA

Di Rupo: “Tegen de wens van N-VA in bloeit Wallonië dankzij de PS”

Wat de N-VA ook beweert of hoopt, Wallonië is in volle bloei dankzij de socialisten. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo zondag gezegd op het verkiezingscongres van de Franstalige socialisten in Namen.

34 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    "Sinds 2016 heeft Wallonië het groeitekort ten opzichte van het Belgische gemiddelde overbrugd". Het Belgische gemiddelde is m.i. het gemiddelde van Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Dus nu staan ze op de tweede (of voorlaatste) plaats en hebben ze Brussel ingehaald. Wat een prestatie...
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Heel goed nieuws, dit wil dan zeggen dat ze ons geld van Vlaanderen niet meer nodig hebben. Dus mag stop gezet worden!! Wel partijen in Vlaanderen draai die kraan dicht!
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Dan moet Vlaanderen maar stoppen met jaarlijks 20 miljard naar het zuiden door te storten als daar alles toch zo fel verbeterd is Elio.NVA heeft niks liever Elioke dat de PS de grootste word.Het confederalisme komt met de dag dichterbij uw wens gaat uitkomen Elio.En de wens van Vlaanderen komt ook dichterbij 20 miljard vlaams belastinggeld dat wij zelf kunnen investeren twee nieuwe kerncentrales.
  • Werner Cerisier

    5 jaar geleden
    Oef, Wallonië kan op eigen benen staan . Proficiat. Nu de transfers stoppen en en iedereen is content.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Inderdaad Wallonie bloeit met al die bossen in de vroege lente. En de hangmatters kunnen rustig buiten liggen.