© JEFFREY GAENS

Olympique Marseille zet Gunter Jacob al na drie maand op de keien

Gunter Jacob moet op zoek naar een nieuwe job. Marseille verklaarde woensdag op haar website dat beide partijen in onderling overleg uit elkaar gaan. Bij de Franse topclub Olympique Marseille werd Jacob (48) pas drie maanden geleden aangesteld als de nieuwe sportief directeur. Teleurstellende resultaten kosten hem nu de kop. Marseille staat na tien speeldagen pas elfde.

jtp

“Olympique Marseille en Gunter Jacob hebben vandaag besloten de samenwerking in onderling overleg te beëindigen. Marseille bedankt Jacob voor zijn betrokkenheid bij de club”, zo staat er te lezen op een kort persbericht op de website. De nieuwe Amerikaanse eigenaar van Marseille zette deze week ook al coach Franck Passi aan de deur, maar nu rolt dus ook het hoofd van Jacob. Gunter Jacob was bij Racing Genk technisch directeur tussen 2008 en 2015 en zorgde dus mee voor de landstitel in 2011.

Nadien richtte hij samen met ex-Genkenaar Dirk Degraen een adviesbureau op. Eind juli 2016 werd hij door de Zwitserse eigenares Margarita Louis-Dreyfus aangesteld als sportief directeur bij Marseille. Midden oktober verkocht Louis-Dreyfus de club echter aan de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, de voormalige eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers.

Met Aaron Leya Iseka haalde Jacob een Belgische aanvaller tot het einde van het seizoen naar het Stade Vélodrome. Hij wordt gehuurd van RSC Anderlecht en moest het vertrek van zijn broer Michy Batshuayi naar Chelsea mee helpen opvangen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer