Scott Morrison pakt uit met een ‘Oplossingen voor het Klimaat’-pakket.
Volledig scherm
Scott Morrison pakt uit met een ‘Oplossingen voor het Klimaat’-pakket. © EPA

Australische premier belooft 2,2 miljard euro voor klimaatdoelen

KlimaatDe Australische premier Scott Morrison trekt 3,5 miljard Australische dollar (ongeveer 2,2 miljard euro) uit om alsnog de emissiedoelstellingen van zijn land te halen. In mei vinden parlementsverkiezingen plaats.   

3 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Leuk dat hij geld wil investeren. Maar je moet vooral het gedrag van de mensen veranderen!
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Nog geen beetje hypocriet, hé. Zuid-Australië is de eerste staat die volledig draait op "groene" energie. Nu ja, volledig. Ze hebben al een paar volledige en gedeeltelijke black-outs gehad en moeten regelmatig beroep doen op de buren die nog wel kolencentrales hebben. Daarnaast hebben ze net een nieuwe kolenhaven gegraven om de kolen uit een reusachtige nieuwe kolenmijn te verschepen naar China...
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Een peulenschil natuurlijk, als je weet dat in Nederland de kost eerder rond de tien miljard euro wordt geschat en Nederland al een stukje voor loopt op de rest van Europa. Tien miljard voor 16 miljoen inwoners. Australië telt er bijna 25 miljoen. En dat terwijl de economische groen in Duitsland begint te vertragen en Italië eerder naar een recessie gaat ... Het worden triestige tijden met de volgende belastingregering.