Nick Read.
Volledig scherm
Nick Read. © AFP

Vodafone-baas: “Zonder Huawei duurt invoering van 5G twee jaar langer”

HuaweiEen verbod op technologie van de Chinese telecomreus Huawei voor mobiele netwerken zou de invoering van 5G in Europa met twee jaar kunnen vertragen. Dat heeft Nick Read, de topman van het Britse Vodafone, gezegd op het Mobile World Congress in Barcelona.

21 reacties

  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    Tot hiertoe is er nog geen enkel bewijs, zelfs geen aanwijzing, dat China Huawei gebruikt om te spioneren. Wat wel al bewezen is, is dat de VS ons allen bespioneerd, en ook GB. En dit gebeurt ook met economische motieven...
  • Karin Izaks

    5 jaar geleden
    Prima! hoe langer het duurt, hoe beter
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    grootschalige spionage en hacking op wereldschaal gebeurt al tientallen jaren, en heeft in se niks met Huawei te maken. Dat gebeurde al voor er van Huawei sprake was. De technologie van eender welk bedrijf kan daarvoor ALTIJD gebruikt worden, of het nu Amerikaans, of Chinees, of Europees, of van Jakkamakka komt. Beetje logisch denken kan geen kwaad
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Wie heeft er nu nood om een film in 2 seconden down te loaden op zijn smartphone. Ik niet. Hopelijk blijft die 5G met zijn micro-wave straling nog lang weg. Er zijn al kankergevallen genoeg.
  • Yves Vermeulen

    5 jaar geleden
    5G gaat niet zomaar over telefoneren, informeer jullie eens. Is veel meer dan hetgeen we nu gewoon zijn. Het is niet omdat je nu een goedkope GSM van Huawei hebt, dat een operator een compleet netwerk van Huawei moet opzetten.