Voor vierde keer in maand tijd raakt vrachtwagen van de weg in Wingene

Op de Ruiseledesteenweg tussen Wingene en Ruiselede belandde maandagmorgen opnieuw een trucker in een gracht. De weg was weer bijna drie uur lang versperd. Het is al het vierde gelijkaardige incident in een maand tijd.

gsd

De Poolse trucker was rond 13 uur onderweg van Wingene richting Ruiselede toen hij moest uitwijken voor een tegenligger. Hij reed daarbij rechts van de weg op de zachte berm waarna zijn trekker en oplegger in een gracht zakte. De jongeman probeerde er nog uit te manoeuvreren maar dat lukte niet. Integendeel, zijn truck zakte dieper en dieper.

Een andere bestuurder die passeerde schoot de Poolse man die nauwelijks Engels sprak te hulp. Hij verwittigde takelaar die het gevaarte uit de gracht kwam trekken. Rond 15.30 uur was dat gelukt. De weg was gedurende die periode volledig afgesloten. De trucker kon zijn weg daarna wel voortzetten.

Ook de voorbije drie weken maakten drie andere truckers, onder wie twee Roemenen, hetzelfde mee. Bij hen liep het slechter af, want hun vrachtwagen kantelde volledig op zijn zij. De Ruiseledesteenweg was toen telkens een hele dag versperd.

Dat er nu plots zoveel incidenten zijn, heeft te maken met werken in de buurt en in Beernem. Al het zwaar verkeer moet nu een omleiding volgen, waardoor ze elkaar op de smalle verbindingsweg kruisen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen