Omstuwd door cameraploegen verlaat George Pell de rechtbank in Melbourne.
Volledig scherm
Omstuwd door cameraploegen verlaat George Pell de rechtbank in Melbourne. © AFP

Voormalige nummer drie van het Vaticaan schuldig bevonden aan pedofilie

De Australische kardinaal George Pell, de voormalige nummer drie van het Vaticaan, is schuldig bevonden aan kindermisbruik. Dat maakte een rechtbank in Melbourne dinsdag bekend. Pell is daarmee de hoogste verantwoordelijke van de Rooms-Katholieke Kerk die veroordeeld is in een pedofiliezaak.

4 reacties

  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Alle godsdiensten afschaffen dat moeten ze doen. Niet alleen de katholieke kerk doet het.
  • hervé lahousse

    5 jaar geleden
    pedofielen en kindermisbruikers worden in de cel of instelling gestopt,bij de kerkfabriek is het anders,daar gaan ze gewoon vrijuit,ik begrijp niet dat er echt nog volk naar de kerk gaat,het is een fabriek van sexueel verderf.
  • walter verkest

    5 jaar geleden
    Algemeen bij onze christelijke hypocrieten maar zal ook verjaard zijn ! Dus nog ene na Roger met dik pensioen die ontsnapt aan veroordeling door het gerecht ! . Zou opi Joopi daar niet van op de hoogte geweest zijn ? Nee zeker . Bende hypocriete huichelaars bedriegers die leven op de kosten van de mensen en in Rome in ongeziene weelde.
  • Emiel Van Riet

    5 jaar geleden
    Het vaticaan is de legale versie van de maffia... mensen beknotten en hun geld afhandig maken, hun wil opdringen en zelf alles doen waar ze zin in hebben....zelfs boven de wet staan en voor niets gestraft worden