Brederodestraat afgesloten en deels ‘overkapt’ voor reconstructie dodelijke schietpartij

In de Brederodestraat in Antwerpen waren de politie en andere diensten deze voormiddag massaal aanwezig voor de reconstructie van de dodelijke schietpartij van zaterdag 2 februari. De reconstructie is intussen afgelopen. Zodra alles opgeruimd is, zal de straat weer vrijgegeven worden.

sare

LEES OOK. Brederodestraat dinsdag afgesloten voor reconstructie dodelijke schietpartij

Om 9.30u kwamen de verdachten aan. De plaats waar de wedersamenstelling plaatsvond, werd afgesloten met zwarte schermen. Binnen de perimeter stelden de stadsdiensten tenten op om te vermijden dat mensen van bovenaf de verdachten zouden kunnen zien.

Voor de opbouw zijn twintig auto’s getakeld, die stonden geparkeerd in de Brederodestraat en de Snijdersstraat waar een parkeerverbod geldt.

(Lees verder onder de video.)

De brandweer was met enkele mensen ter plaatse om snel te kunnen tussenkomen als er iets zou gebeuren. Zij zorgden ook voor de elektriciteitsvoorziening.

“Onze mobiele eenheid is ook aanwezig met heel wat mensen”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Zij zullen de perimeter controleren en kunnen bewoners naar hun huizen begeleiden als dat nodig is.”

Speciale eenheden

De beveiliging van de verdachten werd door de speciale eenheden gedaan. Leden van die speciale eenheden zaten ook op van de straat onzichtbare locaties om alles in de gaten te houden. Concrete vrees voor incidenten was er niet, maar de politie wilde het zekere voor het onzekere nemen.

Vanuit captatiewagens van de federale politie konden de advocaten en de burgerlijke partijen de reconstructie volgen.

Bekijk ook:

Reconstructie schietpartij Brederodestraat: verdachte komt toe

Honderden aanwezigen voor herdenking slachtoffer Brederodestraat

Paniek in Brederodestraat als nieuwe schoten weerklinken

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER