De Grote Moskee van Brussel in het Jubelpark.
Volledig scherm
De Grote Moskee van Brussel in het Jubelpark.

Gentse en Antwerpse imams willen Grote Moskee in Brussel uitbaten: “Kantelmoment voor Belgische islam”

De Gentse imam Brahim Laytouss en zijn Antwerpse collega Nordine Taouil hebben een vzw opgericht om de Grote Moskee in Brussel uit te baten. Dat meldt De Morgen.

16 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Erkende moskeeën krijgen wel degelijk subsidies, Saadia Sellak. Net als de katholieke kerken. Alleen in het Brussels gewest zijn er al 17 erkende moskeeën die subsidies krijgen. Ook in Antwerpen zijn er 6. In Limburg 12. En nog 9 verspreid over Vlaams-Brabant en Oost- en West-Vlaanderen. In totaal 44 Wallonië niet meegeteld.
  • Marco Debart

    5 jaar geleden
    voor niks nodig. Dat ze thuis maar gaan bidden.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Moslims zijn hier en blijven hier, hoe hard je ook staat te roepen... Een gematigde Europese islam introduceren en controleren in erkende moskeeën waar de landstalen gesproken wordt lijkt met dan een betere oplossing dan je kop in het zand steken en de leer laten belijden in anonieme rijhuisjes en garages met een bedenkelijke imaan...
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Belgisch geld voor de moskee, Belgische manager voor de moskee, mensen die zich gedragen en aan de wet houden als gebruiker van de moskee en veel problemen zijn opgelost. Baas in eigen land.
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Moskeeën krijgen geen subsidies. Ze zijn onafhankelijk. Alles wordt of vanuit inzamelingsacties of vanuit het buitenland gefinancierd. Tijdens de maand Ramadan ontvangen sommige moskeeën een paar honderdduizend euro. Voor de moskee in St Niklaas werd meer dan een miljoen euro opgehaald. Het probleem is dat de Belgische overheid met Saoedische (rijke) partijen zoals het EMB praat en de gematigde partijen negeert.