Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Volgens Peeters betekent akkoord “sociale vrede voor twee jaar”, Open Vld en N-VA niet te spreken over brugpensioen vanaf 58 jaar

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) hoopt dat de regering het loonakkoord tussen vakbonden en werkgevers kan honoreren. “De waarde van een IPA is niet te onderschatten”, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Peeters laat verstaan dat hij de afspraken die de sociale partners maakten rond de landingsbanen en rond het vroegere brugpensioen wil volgen. Open Vld en N-VA zijn daarover niet enthousiast, hoewel Open Vld later op de dag de toon milderde na een overleg met de sociale partners. Premier Charles Michel vindt het positief nieuws dat de sociale partners een loonakkoord hebben gesloten.

101 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Peeters is de volksverlakkeraar van de regering. Het is sexy om de pensioenleeftijd te verlagen. Maar wie zal het betalen ? De kleine man die wél werkt.
  • pierre samaey

    5 jaar geleden
    Eerst werken tot 67 en 80 dagen voor de verkiezingen brugpensioen op 58 maar Peeters trekt na de verkiezingen naar Europa zal van die fata morgana geen kast hebben.
  • Alfons Detemmerman

    5 jaar geleden
    Peeters die gelooft echt dat Nicolaas bestaat. Twee jaar zonder stakingen ..... Laat mij niet lachen
  • johan kalfas

    5 jaar geleden
    De grootste anti-sociale partijen aan het woord. Zelf overal geld opstrijken met 'heel zwaar' te werken en degenen die echt werken het leven zuur maken. NVA en Open VLD hebben ons samen als citroenen uitgeperst en zichzelf verrijkt. En wat doet de kiezer ??
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Mr Peeters speelt weer de achterbakse bedrieger gesteund door de ganse Arco-zuil. Brugpensioen op 58 kost veel aan koopkracht, dat is ten nadele van lage pensioenen, leeflonen en verhoogt de kans op alle soorten armoede. Dat brug-geld kan dus beter sociaal gebruikt worden.