© Photo News

Gunter Jacob reageert op vertrek: “Dit was te voorspellen”

Gunter Jacob moet op zoek naar een nieuwe job. Marseille verklaarde woensdag op haar website dat beide partijen in onderling overleg uit elkaar gaan. Bij de Franse topclub Olympique Marseille werd Jacob (48) pas drie maanden geleden aangesteld als de nieuwe sportief directeur. Teleurstellende resultaten kosten hem nu de kop. Marseille staat na tien speeldagen pas elfde.

Thomas Jansen

“Olympique Marseille en Gunter Jacob hebben vandaag besloten de samenwerking in onderling overleg te beëindigen. Marseille bedankt Jacob voor zijn betrokkenheid bij de club”, zo staat er te lezen op een kort persbericht op de website. De nieuwe Amerikaanse eigenaar van Marseille zette deze week coach Franck Passi, de financiële en de algemene directeur aan de deur. Nu moet dus ook Jacob vertrekken. “Dit scenario was te voorspellen”, zegt Jacob. “ Het is duidelijk dat de nieuwe eigenaar wil breken met het verleden. Nadat hij zowat iedereen verzocht had om te vertrekken, had ik ook het gevoel dat ze liever iemand anders op mijn stoel hadden.”

Die “iemand anders” wordt meer dan waarschijnlijk Andoni Zubizarreta. De Spaanse ex-doelman had zondag al een gesprek met de nieuwe trainer, Rudi Garcia, en wordt morgen wellicht voorgesteld aan de pers. Er ligt een contract van drie seizoenen voor hem klaar.

Gunter Jacob was bij Racing Genk technisch directeur tussen 2008 en 2015 en zorgde dus mee voor de landstitel in 2011. Nadien richtte hij samen met ex-Genkenaar Dirk Degraen een adviesbureau op. Eind juli 2016 werd hij door de Zwitserse eigenares Margarita Louis-Dreyfus aangesteld als sportief directeur bij Marseille. Midden oktober verkocht Louis-Dreyfus de club echter aan de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, de voormalige eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers.

Lees de volledige reactie van Gunter Jacob morgen in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer