Koningspaar bezoekt atelier voor psychiatrische patiënten in Duffel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Als onderdeel van hun bezoek aan de provincie Antwerpen hebben koning Filip en koningin Mathilde deze ochtend een kunstencentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Duffel bezocht. De koning en koningin kregen een rondleiding en praatten er met de patiënten. De koning en koningin werden vanochtend opgewacht door Antwerps gouverneur Cathy Berx, burgemeester van Duffel Sofie Joosen en Inge Vervotte, voorzitter van zorgnetwerk Emmaüs. Ze begroetten ook de enkele tientallen toeschouwers.

Naast het station van Duffel staat De Loods, een oude goederenloods die werd omgebouwd tot een kunstencentrum voor patiënten van het nabijgelegen Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel. De koning en koningin praatten er na een introductie met patiënten die aan het schilderen, boetseren en tekenen waren.

Later op de dag staan nog een bezoek aan Lier en Herentals op het programma van het vorstenpaar. Het geplande bezoek aan busbouwer Van Hool in Koningshooikt werd uitgesteld vanwege de sociale onrust bij het bedrijf. Ter vervanging bezoeken de koning en koningin het Begijnhof in Lier.

bron: Belga