Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Opnieuw warmste februaridag ooit: 20 graden in Ukkel

Voor de tweede dag op rij sneuvelt het warmterecord. Deze namiddag werd in Ukkel al 20 graden gemeten, veel meer dan het vorige dagrecord van 15,7 graden, meldt VTM-weerman David Dehenauw op Twitter. Het is tevens ook de warmste februaridag ooit: dat record ging gisteren aan diggelen, maar wordt vandaag dus opnieuw verbroken.

18 reacties

  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    En maart begint dan weer perfect normaal, met maartse buien.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Wetenschappers produceren theorieën. Zolang er geen snoeihard bewijs komt van het tegendeel houdt een theorie stand ! De warmte records "ooit " zijn dat echt die van gisteren en vandaag of... sinds 1900 !? Maar ze passen wel prachtig binnen de opwarmingstheorie hé. Toevallig !?
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Puur toeval dat het zo extreem warm is door lucht van Noord-Afrika. Voor het zelfde geld krijgen we in juni dagen die de 20° niet halen. Het enige waar we ons moeten zorgen over maken is de hoge frequentie aan warmte records die gebroken worden de laatste 15 jaar en niet alleen bij ons. Het is niet abnormaal dat je eens de lotto wint maar wel als je hem alle weken gaat winnen.
  • Roger Forier

    5 jaar geleden
    En op de website van KMI staat voor Ukkel....19,4 als maximum ??! Niet overdrijven eh !
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Toeval dat er weinig wind is en die wind komt dan nog uit het zuiden voor hetzelfde geld ligt het hogedrukgebied anders en is het 20 gr kouder.Uitzonderlijke weersituaties komen wel eens voor.