Instagram Tim Schieff
Volledig scherm
© Instagram Tim Schieff

Veganistisch rolmodel zwicht voor vlees. Zijn eigen bedrijf schopt hem buiten, fans woest

Een sportman die overtuigd veganist is, blakend van gezondheid en succesvol. En of de Brit Tim Shieff (30) razend populair is. Een waar idool voor vegans. Maar nu is hij van zijn voetstuk gevallen, want Shieff is veganist af. Hij kon de levensstijl naar eigen zeggen niet meer aan, hij moest wel veranderen voor zijn gezondheid. Zijn fans zijn woedend. En nu wijst zelfs zijn eigen veganistische bedrijf ETHCS hem de deur.

61 reacties

  • Willem Verachtert

    5 jaar geleden
    Als die idioot een waterdieet gaat volgen kan je inderdaad verwachten dat je dan een probleem gaat krijgen. Maar er is niks mis met een fatsoenlijk veganistisch leef en eetgewoonte. Ik heb geen problemen. Met mijn 55 jaar, 35 zonder vlees, waarvan 16 jaar veganist, heb ik minder gezondheid problemen dan andere leeftijdsgenoten. Geen hoog cholesterol. Geen hartproblemen. Geen diabetes. Geen enkele pil. Als je ziet wat andere leeftijdsgenoten moeten slikken, dan zegt dat genoeg
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de veganisten vooral boos op hem zijn, omdat hij langs een kant heeft bewezen dan veganistisch leven dan toch niet zo gezond blijkt te zijn. Daar gaat heel hun levenswijze, waarvoor sommigen soms wel wat te extreem voor vechten.
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    @Jill: de maag van vleeseters en ook de mens produceert maagzuur. Onze spijsvertering produceert unieke peptiden om collageen uit vleesweefsel te kunnen verteren en er is de typische korte lengte van ons darmstelsel. Onze voorouders leefden van jacht en visvangst, ons gebit bevat 4 scherpe hoektanden om letterlijk vlees te verscheuren. Planteneters herkauwen, hebben een pens en meerdere magen of doen aan coprofagie om plantenvezels enigszins verteerd te krijgen.
  • Veerle Hertens

    5 jaar geleden
    Goed dat hij zijn gezondheid eerst plaatst, extremen zijn voor niets goed, nooit, in geen enkel geval. Matigheid, gezond verstand en empathie. De rest is politiek of een verkoopstruc.
  • Lieven Philips

    5 jaar geleden
    Alleen planten eten kan niet goed zijn