0-5-pandoering lijkt verteerd bij KV Mechelen: gemoedelijke sfeer op eerste training na nederlaag tegen Union

Niets dan lachende gezichten dinsdagochtend op het jeugdcomplex van KV Mechelen. De Kakkers bliezen voor het eerst verzamelen na de zware nederlaag tegen Union (0-5) van afgelopen zaterdag. Onder de vroege lentezon werd in een ontspannen sfeer de voorbereiding op de slotspeeldag aangevat.

Diederik Geypen

Wouter Vrancken sprak aanvankelijk de groep toe. In zijn speech kwam de coach nog eens terug op de dreun van vorig weekend. Nadien werden de spelers onderworpen aan een reeks stabiliteitsoefeningen, en trokken ze erop uit voor een jogging van een halfuur.

Er werd ook op het synthetische oefenveld getraind, weliswaar kort. De Mechelse manschappen beperkten zich tot enkele oefeningen in rondo, waarna ze opnieuw al lopend terugkeerden richting stadion. Er werd gelachen en gedold op training. Lucas Bijker was het kind van de rekening en belandde zelfs in de voorraadbak (zie video).

(Lees verder onder de foto.)

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Engvall en Van Damme ontbreken

Gustav Engvall was nog niet van de partij. De Zweedse spits liep tegen Union een gapende hoofdwonde op na een botsing met Teddy Teuma. De scan na de wedstrijd bracht enkel een lichte hersenschudding aan het licht. Vandaag gaat Engvall langs bij de dokter voor een nieuwe evaluatie. Voorlopig moet hij alle lichtprikkels (zon, smartphone, enzovoort) mijden.

Ook Joachim Van Damme ontbrak. De middenvelder bleef binnen voor een spinningsessie en verzorging. Van Damme sukkelt al enkele weken met een lichte irritatie aan de hiel, die wordt veroorzaakt door zijn Adidas-schoenen. Hierdoor laat hij regelmatig een groepstraining schieten. Trainen en opwarmen doet de Waaslander met ander schoeisel, maar de wedstrijden betwist hij wel met zijn vertrouwde schoenen.

MEER OVER KV Mechelen