Brederodestraat afgesloten en deels ‘overkapt’ voor reconstructie dodelijke schietpartij

In de Brederodestraat in Antwerpen zijn politie en andere diensten massaal aanwezig voor de reconstructie van de dodelijke schietpartij van zaterdag 2 februari. De verdachten zijn rond half tien aangekomen. De reconstructie zal tot vanmiddag duren.

sare

LEES OOK.Koerdische uitbater pitazaak opent op klaarlichte dag vuur op Turkse belagers in drukke Brederodestraat: één dode en twee zwaargewonden (+)

De plaats waar de wedersamenstelling doorgaat, werd afgesloten met zwarte schermen. Binnen de perimeter stelden stadsdiensten tenten op om te vermijden dat mensen van bovenaf de verdachten zouden kunnen zien.

Voor de opbouw zijn twintig auto’s getakeld, die stonden geparkeerd in de Brederodestraat en de Snijdersstraat waar een parkeerverbod geldt.

De brandweer is met enkele mensen ter plaatse om snel te kunnen tussenkomen als er iets zou gebeuren. Zij zorgt ook voor de elektriciteitsvoorziening.

“Onze mobiele eenheid is ook aanwezig met heel wat mensen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Zij zullen de perimeter controleren en kunnen bewoners naar hun huizen begeleiden als dat nodig is.”

Speciale eenheden

De beveiliging van de verdachten wordt door de speciale eenheden gedaan. Leden van die speciale eenheden zitten ook op van de straat onzichtbare locaties om alles in de gaten te houden. Concrete vrees voor incidenten is er niet, maar de politie wil het zekere voor het onzekere nemen.

(Lees verder onder de video)

Vanuit captatiewagens van de federale politie kunnen de advocaten en de burgerlijke partijen de reconstructie volgen.

De reconstructie zal tegen de middag afgelopen zijn. Tot dan blijft de Brederodestraat afgesloten voor alle verkeer.

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen