De Britse premier Theresa May.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May. © AFP

May geeft toe: Brits parlement mag in maart stemmen over uitstel brexit

De Britse premier Theresa May heeft in het parlement in Londen een belangrijke toegeving gedaan. Ten laatste op 12 maart wordt er opnieuw gestemd over het brexitakkoord met de Europese Unie. Stemt het parlement het akkoord weg, dan mogen de parlementsleden een dag later stemmen over de vraag of ze de EU willen verlaten zonder akkoord. Willen ze ook dat niet, dan mogen ze nog een dag later stemmen over een uitstel van de brexit.

13 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Wie is hier weer de klos? EU ze houden zich aan geen enkele regel alleen maar voordelen en wij zullen er weer moeten voor opdraaien
  • Bruno Vermeire

    5 jaar geleden
    En dit omdat de Britten in het EP een mooi inkomen zullen hebben van ...... euro per maand en de rest van de Britten moet zijn plan maar trekken;
  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Waarom een tweede referendum? Het is gemakkelijk om een tweede stemming te vragen als de uitslag van de eerste stemming u niet aanstaat.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Grote geldklopperij weeral, de gewone man zal zoals altijd het gelag weer mogen betalen !
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Heb altijd aangegeven dat ze terug mogen komen maar dan zonder veto recht e.a.voordelen die de 27 niet hebben. Het zou ook meer dan wenselijk zijn dat ze de Euro en de EU-vlag aanvaarden. Ben zelf 100% pro-EU maar minder dan 50% tevreden over het beleid.