Teresa Halbach
Volledig scherm
Teresa Halbach © kos

Making a Murderer-zaak rond vermoorde fotografe mogelijk heropend

Nieuwe ontwikkelingen in de geruchtmakende zaak rond de moord op Teresa Halbach, het onderwerp van de populaire Netflix-documentaire Making a Murderer. Voor hoofdverdachte Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey gloort er weer hoop op vrijlating, nu Avery's advocaat nieuw bewijs mag presenteren in de rechtbank. Dat kondigt ze aan via Twitter. Er is een kans dat de zaak daardoor wordt heropend.

1 reactie

  • Patrick Lowyck

    5 jaar geleden
    Het Amerikaans model van een corrupt en bezoedeld rechtsysteem, de man zal grotendeels van zijn leven onschuldig in de gevangenis gezeten hebben.
  1. Making a Murderer: "De dag van zijn eerherstel was erger dan die van mijn verkrachting"
    DOCU NETFLIX

    Making a Murderer: "De dag van zijn eerherstel was erger dan die van mijn verkrach­ting"

    Noord-Amerika is in de ban van de populaire Netflix-documentaire Making a Murderer. Hoofdrolspeler is Steven Avery (53), die achttien jaar achter de tralies zat voor een verkrachting waaraan hij niet schuldig bleek. Slachtoffer, Penny Beerntsen, praatte Avery de cel in met haar getuigenis. Zij spreekt nu voor het eerst over haar eigen schuldgevoelens. Intussen zit Avery al jaren opnieuw vast voor de moord op Teresa Halbach. "Geflikt door de politie", zegt zijn verdediging, die Netflix blindelings lijkt te volgen in de minireeks. Een petitie om gratie te verlenen aan Avery bereikte al het beoogde aantal van 300.000 handtekeningen. Een onwaarschijnlijk verhaal.
  2. Jan Bakelants herbeleeft traumatische ervaring door 'Special Forces’: “Ik vreesde dat ik nooit meer kon lopen”
    PREMIUM
    TV

    Jan Bakelants herbeleeft traumati­sche ervaring door 'Special Forces’: “Ik vreesde dat ik nooit meer kon lopen”

    Jan Bakelants (38) komt zichzelf tegen in ‘Special Forces’. In de tweede aflevering roept een hoogteproef bij een waterval traumatische herinneringen op bij de HLN-wieleranalist. In 2017 viel Bakelants tijdens de ronde van Lombardije in een zes meter diepe ravijn, met alle gevolgen van dien. In dit interview blikt hij terug op dat tragische moment en analyseert hij z'n deelname aan het VTM-programma. “Door dat ongeval ben ik een halve centimeter kleiner geworden.”