Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP

Bureau voor medicinale cannabis krijgt groen licht in Kamercommissie

De kans is groot dat er een Cannabisbureau komt dat moet toezien op de teelt van cannabis voor medisch gebruik. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarvoor vandaag bijna unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd. De cannabis zou dienen voor patiënten voor wie traditionele medicijnen weinig of geen nut meer hebben. Maar om die te kunnen verstrekken is er een regeringsagentschap nodig.

10 reacties

  • luc billiet

    4 jaar geleden
    Als de Belgische overheid legalisatie doorvoert en zelf het heft in handen neemt is het begrotingstekort direct opgelost. En de criminaliteit zal er ook door dalen, om nog maar te zwijgen over het feit dat je minderjarig gebruik aan banden kan leggen. Extra voordelen minder patsers op de straat.
  • Dani Marcin

    5 jaar geleden
    De overheid heeft door dat ze cannabis als product niet kunnen tegenhouden dus nu gaan ze er gewoon heel veel centjes aan verdienen. Regels, vergunningen, beperkingen, accijnzen,... en dan komt de farmaceutische en cosmetische industrie om er echt een big business van te maken. En al die mensen die lekker thuis een plantje hebben kunnen dan ook bestraft worden voor vergunningloos en in het zwart te telen. Weer kassa kassa.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Overheid wordt dealer. Zal het parket nu ook optreden? Hoe zullen de gebruikers gerust kunnen zijn dat die cannabis wel zuiver is !!! Waarom mogen chronische pijnpatiënten geen cannabis in een kleine hoeveelheid van vijf plantjes voor eigen gebruik kweken. Verkoop blijft verboden.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    AUB, wees realistisch, niet te veel regeltjes en beperkingen en moeilijkheden zodat de hele zaak uiteindelijk de moeite niet meer waard is. Het gaat hier om een geneesmiddel, niet om een omwenteling. Wees realist aub. Proficiat voor de initiatiefnemers. Het werd hoog tijd.
  • Maithe Marivoet

    5 jaar geleden
    Heer Kerser, medicinale cannabis bestaat ook onder vorm van olie en capsules, het is absoluut geen drug , maar wel een natuurproduct . Wat wij nu in de pharmacie kopen om de pijn te verminderen, zijn chemicaliën en dus pure drugs.