Theresa May
Volledig scherm
PREMIUM
Theresa May © AFP

Brexit wellicht uitgesteld: “Nieuw referendum kan tot halve burgeroorlog leiden”

De kans dat Groot-Brittannië op 29 maart om middernacht uit de Europese Unie stapt zoals voorzien, is zo goed als onbestaande. Want zelfs de Britten beginnen te twijfelen. Toch lijkt een nieuw referendum uitgesloten, “want dan riskeert het land een halve burgeroorlog”.

20 reacties

  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    En een Brexit zal leiden tot het spiltsing van de UK en een burgeroorlog door armoede in England. Schotland en Wales zullen afscheiden en terug naar bij de EU aansluiten. Engeland zal in een niet te stoppen economische dal vallen en hun economie neer storten.
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Dat van die burgeroorlog om een referendum is om de mensen angst aan te jagen. De realiteit is, dat Zwitserland VOLOP werkt met referendums: de ECHTE democratie. Dat neemt evenwel veel macht weg van de politici, partijen en zuilorganisaties. Die zijn dan ook radicaal tegen! Daarom de goedkope truc van de angst!
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Noord Ierland wil net bij het VK horen Sobek Wessels!! Er was daar een minderheid republikeinse Ieren (IRA) die op gewapende manier zich bij de republiek Ierland wilde voegen omdat het op democratische manier niet lukt. Dat is de oorzaak van dat conflict, niet u ingebeeld imperialisme! De meerderheid van de Noord Ieren kiest om bij het VK te horen net zoals de meerderheid van het VK kiest om uit de EU te stappen. Stop eens met liegen belachelijke vent
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    Dat is wat de EU eigenlijk heimelijk wil, geen Brexit.Want angst dat er nog andere landen het hazepad kiezen en dan een nieuwe economische alliantie vormen.Een waar de positieve europese diversiteit niet wordt kapotgemaakt en de europese waarden en normen wel mogen blijven gelden.
  • Marina De Martelaere

    5 jaar geleden
    Het is wel Europa dat aandringt op uitstel, zie Tusk. Ze willen de Engelse bijdrage niet kwijt. Als later zou blijken dat Engeland veel beter af is zonder Europa, zoals veel Engelsen geloven, wat is dan nog een geloofwaardige bestaansreden voor Europa?