Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Baert Marc

Treinen weer iets stipter, maar ook meer afgeschafte ritten

"Er is sinds oktober een verbetering van de stiptheid merkbaar." Dat zeggen spoornetbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS vandaag bij de bekendmaking van de stiptheidscijfers voor januari. Voor de vierde maand op rij lag het stiptheidspercentage hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

7 reacties

  • Eric De Bondt

    5 jaar geleden
    Afgeschafte treinen worden niet in de stiptheidsstatistieken opgenomen. De verbeterde stiptheid is hier dus vooral het gevolg van de vele afgeschafte treinen. Dus als er op een stakingsdag eens geen enkele trein rijdt, dan zal de stiptheid volgens de 'snuggere' NMBS-directie 100% bedragen. Wordt het daar eens geen hoog tijd om deze onbekwamen de laan uit te sturen en statutaire vastbenoemdheid af te schaffen?
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Kwestie van compenseren zeker...reis met de trein, kan je lang van genieten.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Als de siptheidsgrafiek zodanig slecht resulteert dan hak je die gewoon in stukken. Enerzijds behoud je een deel van de stiptheid en je creëert met een ander stuk een nieuwe grafiek afgeschafte treinen. Alleen is elke stipheidsmeting nadien corrupt en elke mededeling ongeloofwaardig ! Maar ja, als er een consensus is dan zijn de "wetenschappers" correct bezig hé ! Onnozelaars.
  • David Willems

    5 jaar geleden
    De trajecten in tijd nog wat verlengen zoals al een paar keer gedaan is en dat komt in orde.
  • Jan Van Boterdael

    5 jaar geleden
    Als je het zelf zegt ja en zo lang dat je dat belachelijk systeem aanhoudt ja.