Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Amerikaans leger verspert hackers van Russische trollenfabriek toegang tot internet

Computerdeskundigen van het Amerikaanse leger hebben verhinderd dat hackers van een beruchte Russische trollenfabriek in november toegang kregen tot het internet om de Amerikaanse kiezers te beïnvloeden. Dat heeft The Washington Post vandaag onthuld, zich beroepend op informatie van anonieme overheidsfunctionarissen.

6 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Goed zo, democratische leiders moeten verkozen worden zonder leugens en beïnvloeding van buitenlanders. We mogen niet het risico lopen dat de volgende Amerikaanse president een leugenachtige racistische maffiabaas blijkt te zijn.
  • Pieter Janssens

    5 jaar geleden
    Wel straf hé als je weet dat alle staatsverkeer en administratie van 99% op Windows loopt. Die samenwerkt met de NSA van USA ... alle info wordt gescreend door software. Zelfs bepaalde woorden die je in 1 tekst intikt, dan slaat het daar in alarm... Dus wie spioneert denk je ?
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Het zijn hackers. Die geraken via andere kanalen wel op internet, ook al moeten ze dat van buiten hun bedrijfje doen. Via free-wifi verbindingen en dergelijke lukt dat ook.
  • Roel Mick

    5 jaar geleden
    Hypocrisie van het Westen. Wie houdt de Amerikanen tegen die ons dagelijks manipuleren, ons privé kennen en onze Europese leiders afluisteren via NSA???
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Zolang het bij zulke dingen blijft, maakt het mij weinig uit. Beide landen hebben zwaarder materiaal dat veel schadelijker is voor ons planeetje...