Tommy Robinson
Volledig scherm
Tommy Robinson © AP

Facebook verwijdert profielen van Britse anti-islamactivist Tommy Robinson

Facebook heeft de profielen verwijderd van de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson, maar zijn YouTube-kanaal bleef actief. Facebook is van mening dat de pagina's van Robinson herhaaldelijk de normen hadden overtreden door "materiaal te posten dat mensonterende taal gebruikt en oproept tot geweld tegen moslims". 

7 reacties

  • Vloebergs Jan

    5 jaar geleden
    I S en sympatisanten kunnen ongestoord hun propaganda campagne voeren, zonder daar gevolgen van te ondervinden, Zelfs de lokakale Islam boekenwinkel verkoopt boeken die niet door de beugel kunnen ,Wahabisme, een strekking waar men zich hier geen of nouwelijks bedenkingen bij maakt.
  • Kristof Verheyen

    5 jaar geleden
    Dit gaat veel reakties loswekken bij de de burger. Tommy Robinson heeft geen enkele regel overtreden, maar het is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Dit kan ook zware gevolgen hebben voor Facebook. Zij begeven zich op glad ijs, omdat ze door dergelijke censuur het duidelijk maken dat ze eigenlijk geen platform meer zijn maar een uitgever. En dit heeft zware gevolgen, zowel voor FB alsook haar aandeel houders.
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    Doet men dit ook tegen bv jodenhaat, homohaat, blankenhaat, tegen eender welke vorm van haat ??
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    Niet conform zijn en het bespreekbaar maken van taboe-onderwerpen staat niet gelijk aan haat. Zijn doorzettingsvermogen is merkwaardig. Een man met een missie. Of je nu voor of tegen TR bent. Daarom leggen ze hem het zwijgen op.
  • Kurt Vlaminck

    5 jaar geleden
    Facebook is dus eigenlijk geen platform meer, maar wordt een uitgever. Door aan censuur te doen zullen ze onder en uitgevers statuut vallen en dan worden ze verantwoordelijk voor alles wat er op wordt gepubliceerd.