Door de protesten kon de lezing door Theo Francken uiteindelijk niet doorgaan. BELGA PHOTO PEIFFER FRANCOISE
Volledig scherm
Door de protesten kon de lezing door Theo Francken uiteindelijk niet doorgaan. BELGA PHOTO PEIFFER FRANCOISE © BELGAONTHESPOT

Organisatrice lezing Francken dient klacht in tegen burgemeester Verviers

De organisatrice van de lezing van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vorige week in Verviers, die werd afgelast door een manifestatie, heeft een klacht ingediend tegen burgemeester Muriel Targnion (PS). Dat meldden de advocaten van de organisatrice, Valéria Appeltans. Zij is "tekortgeschoten in haar verplichting om de veiligheid van Theo Francken te verzekeren", klinkt het.

22 reacties

  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Mocht Francken in Wallonië opkomen, hij behaalde meer stemmen dan de meeste PS-kopstukken.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    In de Walen denken PS burgemeesters dat ze alles mogen.Er is er eentje geweest die niet kon verdragen dat de nieuwe verkozen burgemeester haar auto op de vaste voorziene plaats zetten.En de ex PS burgemeester vond het maar normaal dat zij die auto van die parkeerplaats ramde omdat ze dat niet kon verkroppen.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Francken wou een beetje boel maken in Wallonië maar hij is moeten afdruipen met de staart tussen de benen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Lucien Mertens, er is zoiets al vrije meningsuiting, als Francken aanzet tot haat, dan doen al degene die de slogans uitroepen, de rijken moeten betalen, dat ook. Maar vrije meningsuiting is een privilege van politiek correct. Franken aanvallen is ook aanzetten tot haat.
  • HUBERT VANHOVE

    5 jaar geleden
    Voor buitenlandse sprekers of vergaderingen worden straten afgezet en de politiediensten opgetrommeld