Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Open Vld zal versoepeling SWT niet goedkeuren, "niet in regering en niet in parlement"

De liberalen willen de versoepeling van het het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), een element in het loonakkoord dat afgelopen nacht werd afgeklopt door de sociale partners, niet goedkeuren, "niet in de regering en niet in het parlement". Dat zei Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne in ‘Terzake’.

148 reacties

  • Michel Roman

    5 jaar geleden
    Welke regering ? Die van lopende zaken ? Sukkelaar toch , en dat voor een prutspartij die nauwelijks nog iets voorstelt en slechts één op tien Vlamingen vertegenwoordigt. Men zou bij de Open VLD beter wat minder praat verkopen en zorgen dat ze boven de kiesdrempel blijven.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Door SWT moeten de bedrijven nog betalen en dat zint de liberalen niet, zij zouden liever gewone werkloosheid of ziekenkas verkiezen. SWT is het beste voor de staatskas want daar worden belastingen en RSZ op betaald.
  • Walter Mertens

    5 jaar geleden
    Ik heb Zeker 12 uur per dag gewerkt in de transportsector. 42 jaar lang. Heb ik dan ook recht op 63 jarig pensioen?. Neen gewoon SWTer met 1250€ in de maand. En ja ik heb afgedragen voor Al mijn uren. Voor wie?. Juist!! Voor jullie ouders dus dimmen hier
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Pensioen op 58 bestond alleen in Griekenland, met de bekende gevolgen. Hoe zou je nu aan iemand een vet pensioen kunnen betalen gedurende 25 jaar, wanneer die nog geen 40 jaar afgedragen heeft a rato van 500€ in de maand gemiddeld? 50 miljard per jaar wordt nu al uitgedeeld aan pensioenen, en alle jaren worden verborgen (lege) potten van obscure ambtenarenstelsels toegevoegd. Dit jaar de NMBS.
  • koen leenknecht

    5 jaar geleden
    De tegenwoordige pensioenen zijn een aanslag op de spaarpot van de kinderen en kleinkinderen . Gedraag U en werk , uw goedkope producten uit Azië worden gefabriceerd in fabrieken waar er minstens 60u per week wordt gewerkt !!