EPA
Volledig scherm
© EPA

Huis van Afgevaardigden keurt motie tegen noodtoestand Trump goed, in Senaat wordt nog 1 stem gezocht

BuitenlandHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft met 245 tegen 182 stemmen een motie aanvaard die een einde kan maken aan de noodtoestand in de VS. President Trump riep die uit om een muur te kunnen bouwen op de grens met Mexico. De resolutie gaat nu naar de Senaat die vooral Republikeins gekleurd is. Drie Republikeinen lieten daar al weten mee te zullen stemmen met de Democraten. Wat betekent dat er nog één extra stem nodig is voor een meerderheid.

9 reacties

  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Pelosi en vele andere vrouwen zullen het onderspit delven Trump laat hem niet tegenhouden door vrouwen hij zal zijn muur bouwen hij is baas punt!Clinton weet wel waarom zij geen kandidaat meer is?de USA wil geen vrouw als president en Trump is een overwinnaar in alles! Ik wou dat er zo iemand hier was met zijn ballen i.p.v. Juncker en co?zij zijn alleen maar president om hun zakken te vullen en meer niet!!!
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Jean West, ik leg het voor de zoveelste keer uit. Secure Fence Act uit 2006, onder Bush. Dus na Bill Clinton, die er helemaal niks mee te zien had, en Obama onder druk van de Republikeinen in het Huis. Door Hilary Clinton erbij te halen maak je jezelf helemaal belachelijk, want die is nooit presidente geweest.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    En dat is die president die president Maduro in Venezuela de les wil spellen...
  • philippe dierickx

    5 jaar geleden
    Trump een man van woorden en daden. En vooral dat laatste kunnen de meeste politici niet zeggen.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Bodhi Adityo Hun verzet tegen de begroting en de grensmuur is hypocriet. Donald Trump houdt geen wezenlijk ander verhaal dan Bill Clinton in 1994, Hillary Clinton in 2010 en Barack Obama in 2013.