© AFP

Michael Moore geeft hier volgens Trumpfans dé verklaring waarom Trump president zal worden

De flamboyante Amerikaanse documentairemaker Michael Moore verraste enkele dagen geleden vriend en vijand door zonder aankonden een nieuwe film uit te brengen, getiteld ‘Trumpland’. Moore staat bekend om zijn linkse stellingnames en het verbaast dan ook niet dat hij in de documentaire zwaar uithaalt naar de Republikeinse presidentskandidaat. Een fragment van de documentaire gaat momenteel viraal op de sociale media omdat Moore er volgens Trumpaanhangers net Trumps succes lijkt aan te tonen. Volgens Moore snappen ze echter niet dat het om satire gaat.

JoRo

Het bewuste, vijf minuten durende fragment, toont Michael Moore die aan een publiek in Ohio uitlegt waarom Donald Trump zo’n aantrekkingskracht geniet bij een bepaald kiespubliek. “Hij is de menselijke molotovcocktail waar de mensen in de oude industriestaten als Ohio, Michigan, Wisconsin en Pennsylvania, op zaten te wachten”, vertelt Moore. “Hij is de menselijke handgranaat die ze legaal kunnen gooien naar het systeem dat hun levens stal. … Op 8 november gaan al deze mensen stemmen op de man die het opneemt dat het systeem dat al hun levens verwoest heeft.”

“Deze mensen zonder job kunnen evenveel stemmen uitbrengen als een miljonair: één. Dat recht gaan ze op verkiezingsdag gebruiken om het systeem en alle elites die Trump haten omver te blazen. Waarom? Omdat dit nog hun enige middel is om ‘Fuck you’ tegen het systeem te zeggen. Deze verkiezing gaat dan ook de grootste ‘Fuck you’ worden in de recente geschiedenis. En het zal goed voelen!”

Ironie

Vele Trumpaanhangers verslikten zich in hun koffie toen ze het filmpje zagen. Velen onder meenden dat een van hun grootste vijanden zich plots bekeerd had tot het Trumpkamp. De conservatieve nieuwssite, en Trumpkanaal, Breitbart zag in het fragment de perfecte verklaring waarom Trump binnen twee weken iedereen met verstomming zal slaan en de presidentsverkiezingen zal winnen.

Donald Trump jr., een van Trumps zonen tweette zelfs: “Ik ben het vaak niet met hem eens maar hier heeft Michael Moore wel 100 % gelijk.”

Dat leidde tot hilariteit bij Moore zelf die meteen terug tweette: “Trump jr. & rechtse media denken dat mijn film ‘pro-Trump’ is! Haha. Vertel ze aub niet dat het niet zo is. #satire #ironie”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER