photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Koning bespaart niet op vliegreizen

Zijn groene kerstboodschap ten spijt, heeft koning Filip een behoorlijk grote ecologische voetafdruk. De vliegreizen van het staatshoofd hebben vorig jaar 843.293 euro gekost - een recordbedrag en bijna dubbel zoveel als in 2017. Sommige vluchten zijn onvermijdelijk, maar van zijn 22 buitenlandse verplaatsingen waren er 12 privé, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas bekend maakte.

168 reacties

  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    alles door een ander, ik niet . laat die betogers een lijstje maken met hun besparing ? ( nb ga eens kijken op de vlieghaven ) hoor de vraag niet stellen op tv , maar doet de ronde op internet van sommige boegbeelden
  • ludo marissen

    5 jaar geleden
    Dat is maar ene mens,als alle brossers geen vliegtuig meer moesten nemen dan zou dat wel wat verschil maken,maar dat komt hun niet uit en dat zullen ze zeker niet doen
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Waarom zou de koning van ons land moeten besparen op vliegreizen? Elke miljardair of staatshoofd heeft een vliegtuig. Ik heb de indruk dat sommige mensen verwachten dat de koning, de vertegenwoordiger van ons land, zich verplaatst als een armtierige sukkel.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Als alle Belgische regeringen samen naar het buitenland reizen om onze producten te verkopen heeft weinig volk dat opgemerkt ,als er een lid van de Koninklijke Familie of de Koning en de Koningin meereist worden de rode tapijten uitgerold en komt de delegatie uitgebreid in het nieuws .Dat maakt het verschil .
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Alex Van Meirvenne Ik wist niet dat 12 privé reizen ook een verplichting is. En ze zeggen er niet bij dat er soms twee vliegtuigen nodig zijn. 1 voor hen en 1 voor de troonopvolger want ze mogen niet samen vliegen. Dit is allemaal van het budget van defensie dat veel beter gebruikt zou kunnen worden voor het personeel van defensie.
  1. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    17

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.