De Keio University in Tokio gaf drie foto's vrij.
Volledig scherm
De Keio University in Tokio gaf drie foto's vrij. © AFP

‘s Werelds lichtste mannelijke prematuurtje (268 gram) mag na vijf maanden ziekenhuis verlaten

Een Japans prematuurtje dat amper 268 gram woog toen hij in augustus ter wereld kwam, mag nu zo’n kleine 25 weken later het ziekenhuis verlaten. Dat heeft de Keio University in hoofdstad Tokio dinsdag bekendgemaakt. Het jongetje is met zijn 268 gram een nieuwe wereldrecordhouder. Het kindje is inmiddels aangegroeid tot 3,238 kilogram, genoeg gewicht om veilig en wel naar huis te kunnen.

5 reacties

  • thomas janssens

    5 jaar geleden
    Blij voor het kind en de ouders. Hopelijk heeft het kind niet veel problemen met zijn gezondheid voor de rest van zijn leven..en kunnen de ouders het aan... Het verblijf in het ziekenhuis is een stap maar kunnen overleven in de wereld is iets anders.
  • Pim Pauwels

    5 jaar geleden
    Wauw super. Mijn dochter woog 800gr en dat was al een hele moeilijke onzekere lange weg. Bravo aan alle kleine heldjes en de ouders en ziekenhuispersoneel die zich elke dag inzetten!
  • Patrick Najbart

    5 jaar geleden
    Hopwlikk gaat ie een gezond leven tegemoet!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    klopt niet ,lichtste en kleinste jongentje is geboren in china woog 180gram zijn lichaampje was transparrant bij geboorte en deze jongen is nu 5 jaar jong,hij was wel 4 maanden in het ziekenhuis alvorens hij naar huis mocht,ik heb dit van chinese mensen rondom mij hier ik woon namelijk in china
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Welkom in de wereld lief kind.