ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Sint-Pieters-Woluwe vervangt 'vader' en 'moeder' door 'ouder 1' en 'ouder 2'

De Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe past het inschrijvingsformulier voor de gemeentelijke crèche aan. De woorden ‘vader’ en ‘moeder’ worden respectievelijk vervangen door de genderneutrale ‘ouder 1' en ‘ouder 2', schrijven La Capitale en Bruzz.

9 reacties

  • Edgard Moens

    5 jaar geleden
    Ik kan daar ergens wel begrip voor opbrengen. Alleen de nummers zou ik niet gebruiken, gewoon te vermelden : de ouders en dan de namen. Als we willen gaan voor tolerantie en nieuwe samenlevingsvormen moeten we ook die praktische kloofjes op een elegante manier kunnen overbruggen.
  • Frank Van Riel

    5 jaar geleden
    En dan kunnen ze binnenkort beginnen ambras maken over wie en waarom hij/zij nr.1 of 2 krijgt want hij/zij met nr.2 voelt zich dan weer minderwaardig ... En zo kunnen we rustig verder zeveren ...
  • Arne Damman

    5 jaar geleden
    Te belachelijk voor woorden, waar stopt die zever eigenlijk. Zeg dan gewoon ouders! En na 10 jaar zal er dan gezever zijn dat er ouder 1 wordt gezegd tegen iemand, maar dat is dan een vrouw, terwijl ouder 1 bedoeld is voor de vader, en zo voort ... En wat dan met heel de plus santaboetiek? Zijn die dan ouder 3 en 4?
  • Yves De Groote

    5 jaar geleden
    Dat is niet eerlijk, er is nog steeds een volgorde van belangrijkheid. 1 komt voor 2!!!
  • Paul Lauwers

    5 jaar geleden
    De degeneratie van een beschaving.