Archieffoto van BTB-militanten tijdens een staking.
Volledig scherm
Archieffoto van BTB-militanten tijdens een staking. © Galicia

Stakingen op komst bij transportbedrijven: “Truckers vragen 15 à 20 procent meer loon”

De socialistische transportvakbond BTB gaat de komende weken stakingsacties uitrollen bij de transportbedrijven. Dat zegt federaal secretaris Frank Moreels. Transportfederatie Febetra spreekt over onrealistische eisen van de vakbonden, met loonsverhogingen van 33 à 35 procent. Volgens de bond gaat het om een loonsverhoging in twee stappen van 15 à 20 procent, maar kan die voor sommigen oplopen tot 30 procent. 

6 reacties

  • Rik Vrachten

    5 jaar geleden
    Inderdaad Dimitri Claeys , wij chauff werken gemiddeld 12 to 15u/dag = tussen de 260 tot 300u/maand ! Wij moeten niet flexibel maar super flexibel zijn ! En dat aan een super laag uurloon ! Dus er mag dringend een % of 20 bij komen !! Wij zijn ook ECHTE vakmensen !!
  • dimi claeys

    5 jaar geleden
    jacques vandevelde ik weet niet wat marco zo verkeerd gezegt heeft. We werken inderdaad aan 12 euro per uur. Moeten 15 uur per dag werken. Weten niet als we thuis slapen. En komen soms maar de zaterdag thuis of vertrekken de zondag. Dus welke onzin kraamt hij uit??????
  • jacques vandevelde

    5 jaar geleden
    wat je netto overhoud van je loon is niet de fout van de werkgever maar van vadertje staat.....en marco latent... U eens beter informeren vooraleer dergelijke onzin uit te kramen...
  • frank triolet

    5 jaar geleden
    @marco, dat wisten ze toch als ze het werk aangomen hebben, dus daarna niet klagen, de baas blijft nog steeds de baas.
  • Axel Van Bellingen

    5 jaar geleden
    De duurste van de EU als het op bruto loon aankomt,netto staan we daar ver van af.