Greta Thunberg brengt haar schoolvakantie in ons land door.
Volledig scherm
Greta Thunberg brengt haar schoolvakantie in ons land door. © AFP

Greta Thunberg (16) komt naar Antwerpse klimaatmars

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) komt morgen naar Antwerpen voor de klimaatmars. Haar aanwezigheid is een opsteker voor de kleinschalige klimaatacties, die de voorbije weken in Antwerpen slechts enkele honderden deelnemers konden lokken.

6 reacties

  • Gilbert Booten

    5 jaar geleden
    In plaats van er een probleem van te maken dat de jeugd massaal iedere donderdag spijbeld om aan te kaarten hoe slecht het klimaat er aan toe is..zou de politieke wereld die energie beter gebruiken voor er een oplossing voor te zoeken.Ik kan deze jeugd enkel maar bewonderen voor hun standvastigheid.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    De Zweedse puber trek heel Europa rond en bezoek veel steden. Ik zou het allemaal geloven als ze de verplaatsing met de fiets zou doen, dan laat men zien dat ze voor het klimaat zijn.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zowel Greta als Anuna is een projectje van de mama, alle twee afkomstig uit een comfortabel gezinnetje en nu gaan ze de mensen, die al heel hun leven met weinig moeten rondkomen en daarom een kleine voetafdruk hebben, een geweten aanpraten. De reizende familie De Wever en dochter van een Zweedse zangers die allebei een graantje willen meepikken van de klimaatproblemen. Ze kunnen de kinderen van Koning Filip ook nog meevragen om te betogen.
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Die heeft met haar 16 jaar ook al een enorme ecologische voetafdruk nagelaten.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Het klimaat, Freddy De Vos, is één grote zwendel. De realiteit is dat de aarde opwarmt en de rol van CO2 schromelijk wordt overdreven door foute klimaatmodellen. Uit gelekte e-mails tussen de Climate Research Unit en de Universiteit van East Anglia (UK) in 2009 en 2011 kon worden opgemaakt dat moedwillig data werd gemanipuleerd. Maar de media heeft dezelfde kant gekozen als de Verenigde Naties (waar het IPCC van afhangt).