© JEFFREY GAENS

STVV in eigen huis onderuit tegen competitieleider Zulte Waregem

Zulte Waregem blijft ook na twaalf speeldagen leider in de Jupiler Pro League. De West-Vlamingen wonnen met 0-2 op bezoek bij STVV na doelpunten van Lukas Lerager en Davy De fauw. STVV kon daar weinig tegenover stellen, en zakt in de stand terug naar een gedeelde laatste plaats. Zulte Waregem behoudt twee punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht.

jtp, rahe

Zulte Waregem deed het bij STVV zonder Brian Hamalainen, die moest afrekenen met een hamstringblessure. Daardoor moest Francky Dury schuiven en zette hij Bryan Verboom in de verdediging. Bij STVV moest de jonge Pieter Gerkens zijn plaats afstaan aan de ervaren Steven De Petter, die terugkeerde na een schorsing.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Sint-Truiden

Zulte Waregem

Twee kopbalgoals

STVV begon goed aan de wedstrijd met een kans voor Pulido en een schwalbe van Djene, maar daarna nam Zulte Waregem het commando over in Limburg. Onur Kaya deed waar hij goed in is en schilderde een (licht toegekende) vrije trap perfect op het hoofd van Lukas Lerager. De beste zomertransfer van Zulte Waregem kopte de 0-1 op het bord. Voor Onur Kaya betekende dat doelpunt een zesde assist dit seizoen, Lerager vierde zijn vierde doelpunt.

“Wat die Deen kan, kan ik ook”, dacht kapitein Davy De fauw. Zeven minuten voor de pauze kopte de rechtsback dan ook de 0-2 tegen de touwen. Net voor die 0-2 had Kenny Steppe de gelijkmaker van STVV voorkomen, de Waregemse goalie duwde een verre knal tegen de lat.

Essevee controleert

Na de rust greep Leko al snel in. Na tien minuten kwamen Proschwitz en Bagayoko respectievelijk Boli en Pulido aflossen. Veel zoden aan de dijk bracht dat niet. Zonder echt kansen te creëren controleerde het de wedstrijd. De beste kansen waren nog voor de ingevallen Duitse spits van STVV.

Hij zette Steppe aan het werk door vanuit de draai te schieten, maar de hoek was te scherp om de doelman te verrassen. Nadien kon hij ei zo na profiteren van miscommunicatie tussen Derijck en Baudry, maar hij schoot overhaast over.

Penaltymisser Leye

Zulte kreeg in het slot nog een mogelijkheid om de score op te drijven. Djene pakte zijn tweede geel door Leye onderuit te halen in de zestien. De aanvoerder zette zich zelf achter de bal, maar Dutoit pareerde zijn inzet. Het is de derde penalty op rij die Leye mist. Zulte Waregem wint zo met 0-2 en blijft leider. STVV wacht nog wat langer op een nieuwe zege.