Jumbo wil meer dan 100 winkels openen in Vlaanderen: eerste winkel komt in Pelt

De Nederlandse supermarktketen Jumbo ziet potentieel voor meer dan honderd winkels in Vlaanderen. Dat heeft managing director Peter Isaac gezegd in een gesprek met vakblad Gondola.

gjs

Jumbo is een Nederlandse supermarktketen die bekendstaat voor haar erg lage prijzen en ruim aanbod. In Vlaanderen wil het drie formules aanbieden: Jumbo supermarkt, Foodmarkt en Jumbo City. De eerste Jumbo-supermarkt opent in november in de Limburgse gemeente Pelt.

Volgens Isaac openen er dit jaar drie winkels en volgend jaar nog eens twaalf à vijftien. “Op termijn zien we het potentieel voor honderd winkels in Vlaanderen. Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het. We hebben er vertrouwen in dat we een mooie plaats kunnen veroveren op de Belgische markt.”

Lees ook. Zeven supermarkten op één baan in Limburg, en toch komen er nog winkels bij. Is dat niet té veel?

Voor veel mensen is Jumbo een prijsvechter, zegt de managing director in Gondola, maar hij vindt dat dat beeld niet klopt. “Wij hebben verschillende troeven die ons samen aantrekkelijk maken voor de Belgische consument: lage prijs, maar ook assortiment en service. We willen niet alleen op prijs de nadruk leggen.”

De uitspraken in het vakblad worden door Jumbo in Nederland bevestigd. “Onze introductie op de Belgische markt zal stap voor stap zijn”, voegt een woordvoerster woensdag toe. “Maar op termijn ziet Jumbo inderdaad potentie om ruim honderd winkels in heel België te openen. Het is echter nog te vroeg daar een concrete tijdsplanning aan te koppelen.”

Lees ook. Jumbo komt dit jaar naar ons land: wat zal dat betekenen voor uw portemonnee?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer