N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Zelf zal hij Anuna De Wever en co niet ontvangen op het Antwerpse stadhuis.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Zelf zal hij Anuna De Wever en co niet ontvangen op het Antwerpse stadhuis. © BELGA

Bart De Wever: “Het is niet omdat de puberteit betoogt voor het klimaat, dat politieke antwoorden puberaal moeten zijn”

Het is aan de politiek om een "volwassenen antwoord" te formuleren op het protest van de klimaatspijbelaars. Dat zegt N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever aan de vooravond van een nieuwe mars van de klimaatspijbelaars. Die klimaatbetoging zal morgen door zijn Antwerpen trekken. "Om het met een harde boutade te zeggen: het is niet omdat de puberteit betoogt, dat we met puberale antwoorden moeten komen", zo zegt De Wever aan Belga. Zelf zal hij Anuna De Wever en co niet ontvangen op het Antwerpse stadhuis.

113 reacties

  • Frank Reding

    5 jaar geleden
    Maar Bart, dat zijn ze meestal wel....Politici zijn opportunisten zoals kinderen dat ook zijn !
  • Dirk Delaere

    5 jaar geleden
    Nee, kritische scholieren komen er niet in, meneer De Wever ontvangt liever mensen die hem komen verzekeren dat atoomenergie een fijne, probleemloze zaak is. De ideeen voor de toekomst is haalt meneer De Wever, als historicus, uit het verleden. Uit de fouten geeft hij echter niet veel geleerd.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De populistische recuperaties van de trado politici steken schril af tegen de nuchtere realistische uitspraken bij N-VA. En deze kwestie is niet de eerste keer.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    danny meulders, wat heeft u vraag met klimaat te maken of met Bart Dewever, je had die vraag moeten stellen aan de toenmalige minister van justitie of buitenlandse zaken. Het klimaat is gekaapt door populisten die ook geen oplossingen kunnen bieden, in 2003 is beslist over de kernuitstap, op de vraag waarom er toen niet gezocht werd naar alternatieven door degene die het beslist hebben, antwoordde man omdat ze geen hadden. Drastisch anders gaan leven, maar dat verkoopt niet.
  • alois philipsen

    5 jaar geleden
    Gino denil nog een geluk dat jij geen enkele dag spijbelt op het internet, u zorgt tenminste dat velen hun lachspieren kunnen gebruiken