Aanhangers van de religieuze islamitische partij Pakistan Jamaat-e-Islami zijn vandaag de straat opgegaan voor een betoging tegen India.
Volledig scherm
Aanhangers van de religieuze islamitische partij Pakistan Jamaat-e-Islami zijn vandaag de straat opgegaan voor een betoging tegen India. © AFP

Dreigt er een kernoorlog tussen India en Pakistan? Vijf vragen en antwoorden

De spanning tussen buurlanden India en Pakistan loopt de afgelopen dagen weer hoog op. Pakistan heeft vandaag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in het door India bestuurde Kasjmir en claimt twee Indiase vliegtuigen in zijn eigen luchtruim te hebben neergeschoten. 

6 reacties

  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Hoe sneller ze die kernwapens tegen mekaar gebruiken hoe beter voor de ganse mensheid en de Planeet ! Indië heeft 1,4 miljard inwoners en Pakistan 200 miljoen als daar nog een paar buur landen mee in de brokken delen zijn we in één klap zo'n 2 miljard mensen minder wat zeer goed is voor al het andere leven op deze planeet ! Als er niks gebeurt tegen het kweken dan zal de Mensheid de planeet onleefbaar maken door de overbevolking , in 2050 zijn we met 12 miljard!!!
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Misschien is het slim om op die grens tussen die twee stukken land een muur te zetten of een vaste structuur te voor zien. Zo dat er geen groeperingen arme mensen in die regio kunnen gebruiken voor hun misselijkmakend doelen.
  • Maurice Verheyen

    5 jaar geleden
    Ben tegen kernwapens, want een ongeluk is snel gebeurd. Anderzijds zorgt de zekerheid dat bij een kernoorlog een wederzijdse vernietiging absoluut is en de machthebbers hun macht kwijtspelen, voor een relatieve vrede... tot een psychologisch instabiel mens aan de knop zit.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Indien ze geen kernwapens zouden hebben zou e ral een oorlog op enorme schaal uitgebroken zijn; Beide landen beschikken immers over voldoende "kanonnenvlees". Alleen de angst voor de apocalyps voorkomt erger.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Kernoorlog tussen twee ontwikkelingslanden die alletwee kernwapens hebben; wat een belachelijke nonsens. Beter stoppen met alle ontwikkelingshulp zolang die twee geld blijven pompen in hun militair apparaat. Wat wij hun gratis leveren, moeten zij niet meer kopen; dus meer geld voor hun legers.