Europarlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a).
Volledig scherm
Europarlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a). © Belga

EU-Parlement noemt België als "belastingparadijs"

België en zes andere EU-landen worden in een rapport van een bijzondere commissie van het Europees Parlement aangestipt als lidstaten die agressieve belastingplanning aanmoedigen en dus kenmerken vertonen van een belastingparadijs. “De Belgische regering zorgt er actief voor dat multinationals hun eerlijk aandeel niet hoeven te betalen”, zegt Europarlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a).

52 reacties

  • robertrand walraedt

    5 jaar geleden
    De groten doen wat ze willen, de gewone werker betaald ervoor.
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Het is juist maar er ontbreekt wat nl "zeer selectief belastingparadijs". Niet voor iedereen en zeker niet voor de lokale bevolking. Voor haar is België een "belastinghel".
  • Jacques Creeten

    5 jaar geleden
    William mason, ik weet niet waar jij dat haalt want 2017 was het hoogste directe buitenlandse investeringsjaar met de meeste jobs in 15 jaar en Willy de neef, Monaco is geen lid van de EU
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Vroeger hé... op de toog van de zelfstandige stond er een beeldje... Blijkbaar is dat nu verhuist naar de zitbank van het Europees Parlement, steek er wat geld in en het knikt (voor elke gesponsorde mening, visie, poll en beleid die moet uitgedragen worden, fake of niet)
  • Louwrens Decreton

    5 jaar geleden
    Als ik mijn loonbrief bekijk dan scheelt er iets aan haar uitspraak.