AFP
Volledig scherm
© AFP

Ex-advocaat Cohen noemt Trump “bedrieger” en “racist”, maar wordt zelf afgeschilderd als “pathologisch leugenaar”

In zijn getuigenis in het Congres vuurde de 52-jarige ex-advocaat Michael Cohen de ene na de andere beschuldiging af op president Donald Trump. Onder andere suggereerde hij dat Trump op voorhand wist van het e-maillek van Hillary Clinton en voerde hij een cheque aan die moet bewijzen dat Trump de opdracht gaf om zwijggeld te betalen aan ex-pornoster Stormy Daniels. Cohen kreeg veel kritiek te verwerken: vooral de Republikeinen probeerde zijn geloofwaardigheid te ondermijnen door hem uit te maken voor “pathologisch leugenaar”.

48 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Ondertussen bevestigd Fordham dat Cohen hen uit naam van Trump heeft bedreigd als ze Trumps schoolresultaten kenbaar zouden maken. Dat is dus al zeker iets wat Cohen heeft verteld wat geen leugen blijkt. Ook wel vreemd dat een man met een IQ van 156 zijn resultaten niet bekend wil zien. Toch weer geen leugen van Trump?
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Om topcriminelen te kunnen veroordelen wordt haast altijd gebruik gemaakt van andere criminelen, spijtoptanten of infiltranten. Zeer dom van Trump om zich af te keren van de man die jarenlang zijn 'stront' heeft moeten opkuisen. Door hun persoonlijke aanvallen op Cohen bewijzen de republikeinen dat deze de waarheid spreekt. Ze kunnen NIETS weerleggen en proberen dus maar de getuige ongeloofwaardig te maken.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Wie kent er een advocaat die niet liegt om het vel van een crimineel te redden, dus als het om zijn eigen vel gaat liegt ie zo hard dat ie het zelf gelooft. En voor de democraten is dit ventje een godsgeschenk en dus zullen ze al zijn criminele feiten vergeven om toch maar Trump in diskrediet te brengen.
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    Als je alles zo doorneemt, vind ik hem toch héél geloofwaardig.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Het was mooi om zien, wel eerder een klucht. Iedere republikein die aan het woord kwam viel hem aan en was meestal weinig concreet terwijl de democraten vragen stelden om Trump nog meer te beschadigen. Tussen democraten en republikeinen gaapt er een 1000 km brede kloof.