(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Tine Schoemaker

Onderwijsvakbonden roepen op tot staking op 20 maart

De Vlaamse onderwijsvakbonden roepen een onderwijsstaking uit in alle sectoren op woensdag 20 maart 2019. Dat laten ze weten in een persbericht.

17 reacties

  • Rolande Verboven

    5 jaar geleden
    'Les geven' is tegenwoordig meer 'basis opvoeding geven', mss niet in alle scholen en alle gemeenschappen maar toch bij velen. De oorzaken zijn heel uiteenlopend want opvoeden vraagt tijd, energie, kennis, ....
  • Rolande Verboven

    5 jaar geleden
    Ik veronderstel niet dat het in alle scholen/klassen zo is, maar tegenwoordig is 'les geven' meer 'opvoeden', dingen die je als vanzelfsprekend van de ouders verwacht. Helaas .... en er zijn uiteenlopende oorzaken voor deze situatie.....
  • Ocal Dogan

    5 jaar geleden
    Sommigen snappen echt niet dat onderwijs NIET enkel 5u les geven is, maar méér! Wat met taken/toetsen voorbereiden en deze verbeteren? En dan reken ik nog niet de probleemkinderen en hun noden. Tel maar hé. En neen ik zit zelfs helemaal niet in het onderwijs.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Vakantie- spijbelen- staken en nu de riem eraf om nog meer verlof of wat? 5 uur les van 50 minuten per dag en men spreekt van werkdruk.Hoe noemt men dan de job van mensen die 12 tot 13 uur per dag werken? Ik veronderstel dat het toch een dag is van stakingsgeld zoals in de privé en dat ze niet doorbetaald worden van belastinggeld.
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    Alle stakingen vanaf de derde maand voor de verkiezingen moeten verboden worden. Het zijn politieke stakingen. De werknemers worden misbruikt voor politieke doeleinden. Zie maar naar de laatste staking omtrent het loonoverleg: die heeft voor de werknemers 365x meer gekost dan opgebracht! Het objectief was puur politiek!