AP
Volledig scherm
© AP

Europese leiders verdeeld over mogelijk brexituitstel: “Om wat te doen?”

Niet alle Europese leiders zijn het eens over wat er moet gebeuren als de Britse premier Theresa May halverwege maart toch om uitstel van de brexit komt vragen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal zich daar "niet tegen verzetten”. Maar de Franse president Emmanuel Macron en de Spaanse premier Pedro Sanchez willen er niet van weten, tenzij de Britten op tijd duidelijk maken wat dan de volgende stappen zijn. De Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier houdt het op een retorische vraag: "uitstellen, maar om wat te doen?"

12 reacties

  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    De toeters die zeggen dat de EU het UK 'straft' weten absoluut niet waarover ze praten. Willen zijzelf misschien graag dat de britten een economisch voordeel tov de overige landen hebben? Dat de britten wel de voordelen kunnen verkrijgen, maar niet de nadelen zoals de overige europese landen? Die roeptoeters bewijzen maar 1 ding Betty en Jan: dat je te dom bent om na te denken!
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    En dat circus blijft maar duren, en kost handenvol geld waar veel mensen mee zouden kunnen geholpen worden !
  • Julien van Ghent

    5 jaar geleden
    Geef het V.K. nog éénmaal 30 dagen bedenktijd, onder de bindende voorwaarden dat men binnen de 12 maanden rechts gaat rijden, de Euro als enig betaalmiddel wil aanvaarden en jullie schulden betaald zijn. Wake up, het Brits imperium is niet meer! Daarna, TUP (Trek Uw Plan).
  • Peter Lejon

    5 jaar geleden
    De Britten moeten gestraft worden omdat ze hun vrijheid durfden op te eisen. Iedereen moet mee in de pas lopen van ondemocratisch gedrocht EU
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Als ze toegeven werken ze direct mee om Theresa May in het zadel te houden.Dat de Britten het zelf oplossen door een nieuw referendum te houden.Ze hebben nu tijd gehad om de pro en contra van een Brexit te begrijpen zonder invloed van de vroegere populistische volksmenners