Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25). © RV

Zes kinderen van IS-strijdsters moeten niet naar België gerepatrieerd worden

De zes kinderen van IS-strijdsters Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25) moeten niet naar België gerepatrieerd worden. Dat heeft het Brusselse hof van beroep beslist. De Brusselse kortgedingrechter had in eerste aanleg nog gezegd dat de kinderen teruggehaald moesten worden, maar de Belgische regering ging daartegen in beroep en heeft nu gelijk gekregen. Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) blijft de regering evenwel inspanningen doen om kinderen tot 10 jaar terug naar België te halen, zoals in december 2017 beslist werd. “Kinderen kunnen nooit schuldig zijn aan de daden van hun ouders”, zegt hij.

151 reacties

  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Ze hadden beter de grootmoeders ook naar ginder gestuurd. Ze konden hun kinderen niet op het rechte pad houden, gaat dat met de kleinkinderen wel lukken? Ik denk het niet.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Nog niet wil dit zeggen. Ik en veel van onze burgers weten onderhand wel wat de realiteit wordt.
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    en als i s had gewonnen waar waren ze dan gebleven zodus laat ze daar maar bij hun keuze als je verliest waarom zou dit anders moeten zijn hun kinderen waren nu al soldaat en wat met die moeders die hun kind lieten soldaat zijn aub bomgordels die kunnen zich niet meer aanpassen aan ons manier van leven daarom zijn ze vertrokken
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De schaamte voorbij. Alsof er landen zijn waar de Belgische staat WEL gezag uitoefent. Dit betekent dat België nooit nog landgenoten moet repatriëren. Wat als morgen een Koerdische rechter zegt dat België zijn burgers daar moet komen ophalen?
  • Francois Jonckheere

    5 jaar geleden
    Vind ik echt erg voor die kinderen, maar die zogenaamde moeders : geen seconde medelijden mee.