AP
Volledig scherm
© AP

Ex-premier Mariano Rajoy verdedigt harde aanpak tegen Catalaanse separatisten tijdens proces

BuitenlandDe Spaanse ex-premier Mariano Rajoy heeft het harde optreden van zijn regering tegen de Catalaanse separatisten in de herfst van 2017 verdedigd. "Er viel (met de separatisten, red.) niet te onderhandelen", zei de conservatieve politicus tijdens het historische proces tegen 12 separatistische leiders uit de regio in het noordoosten van Spanje.

15 reacties

  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Wel, ik kan ook in mijn eigen gemeente proberen een nipte meerderheid te creëren en dan de onafhankelijkheid uitroepen. Valt dat dan ook niet onder het zogenaamde 'zelfbeschikkingsrecht'? Of wie weet, gewoon zelfs in mijn wijk, een kleine staat uitroepen... In ieder geval: al ben ik verre van een fan van Rajoy, wel integendeel, hierin moet ik hem bijtreden.
  • Maria Wynendaele

    5 jaar geleden
    Rajoy moet voor het Europees hof worden veroordeeld als opdrachtgever burgers met geweld te laten in elkaar slaan.
  • Mich Vanderhoydonck

    5 jaar geleden
    De twee partijen zijn mekaar waard en begingen allebei fouten . Alleszins voor een (boedel)scheiding a in 75 % nodig en geen 48 .
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Je kan er toch moeilijk om heen : ze vertegenwoordigen vreedzaam hun volk en eindigen achter slot en grendel. Dat onze pladijzen uit het Europees Parlement en de Wetstraat nog in een unie en parlement willen zetelen kan ik moeilijk vatten. Zouden ook voor hun postje kiezen als Hitler naast hen zat ? Of in dezelfde fractie ?
  • Robert Soeloo

    5 jaar geleden
    Cedric is kennelijk nog nooit in een faciliteitengemeente geweest. Die hebben al bijna volledig zelfbestuur en houden zich niet aan de (taal)wet. Het enige wat Vlaanderen daar nog kan is de burgemeester niet officieel benoemen, maar die is daar dan toch gewoon de baas hoor. Als Wallonië rijker was dan Vlaanderen hadden ze in al die gemeentes al lang de vlag gewisseld.