© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hardnekkige gasophoping in Wilrijkse kelder

In de Wilrijkse Sint-Sebastiaanstraat heeft de Antwerpse brandweer al urenlang de handen vol met een gasophoping in een kelder. Die ontstond door gaslek dat ondertussen is gedicht, maar het gas is heel moeilijk uit de kelder te krijgen.

dvd

Het gaslek ontstond al rond 16.30u aan een gasleiding die allicht versleten is. Werkmannen van netbeheerder Fluvius hadden de kapotte leiding al snel weer gedicht, maar ondertussen was in de kelder wel een gasophoping ontstaan.

“Onze mensen zijn ondertussen al enkele uren ter plaatse om de kelder te verluchten”, zegt Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. “Het gas verlaat echter zeer langzaam de kelder. We hebben gaten geboord in de muur om het proces te versnellen, maar verwachten dat het nog minstens enkele uren zal duren vooraleer de kelder veilig genoeg is.”

De bewoners van de huisnummers tussen 18 en 30 aan de even kant werden geëvacueerd en kunnen bij vrienden of familie terecht. Aan de bewoners die aan de overkant wonen, werd gevraagd om zich niet aan de voorkant van de woning op te houden. Wie niet rechtstreeks aangesproken werd door de politie hoeft niets te ondernemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER