Volledig scherm

Exact vijf jaar na invoering weet 1 op de 5 nog niet wat ritsen is

Morgen staat ritsen exact vijf jaar als verplichting in de wegcode, maar we zijn nog steeds niet helemaal mee. 19% van de chauffeurs weet niet hoe ze dat precies moeten doen. Dat is nauwelijks een verbetering ten opzichte van drie jaar geleden, toen het om 23% ging. En de anderen? Die ergeren zich daar blauw aan.

81 reacties

  • Els P

    5 jaar geleden
    Hilde Peeters: dan ben je even koppig.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    ritsen is aan wegversmallingen niet aan stoplichten waar ze dan helemaal naar voor rijden op het verkeerde rijvak en dan vooraan er tussen willen ik vertik het omdie er tussen te laten ik moet ook aanschuiven
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Als men hier nog denkt dat men voorrang van rechts heeft bij het invoegen op een autosnelweg, dan zal ritsen op een flessenhals zeker nooit lukken. Bij elke oprit van een autosnelweg staat, meestal op het eind van de invoegstrook, het verkeersbord B1 (voorrang verlenen, in dit geval aan het verkeer dat reeds op de snelweg is).
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Het is niet zoals hier iemand zegt dat je van rechts komt om erin te ritsen dat je voorrang hebt er staat zelfs bij een inrit een plaat dat je voorrang moet verlenen aan de snelweg dus pech!en dan een vraag of je er tegen mag rijden?doe maar ik rij met een vrachtwagen en ik zal erover heen gaan en je hebt brokken waar uzelf zal voor betalen en de schade van mijn voertuig want je hebt geen voorrang terug pech!
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Dat is de eerste keer dat ik daar van hoor en het zou nog verplicht zijn ook.