BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sp.a wil cel ‘superrijken’ oprichten bij fiscus: “Geld halen waar het zit”

Het bankgeheim en de afkoopwet afschaffen, een eengemaakt Agentschap Fraudebestrijding en bij de fiscus een cel 'superrijken' oprichten en elektronisch betalen verder aanmoedigen. Dat zijn de speerpunten van het 'fraudeplan' waarmee sp.a naar de verkiezingen trekt. "Het is hoog tijd om het geld te gaan halen waar het zit", zegt voorzitter John Crombez.

126 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Die superrijken mogen best wat meer bijdragen. Maar dat zal maar een druppel op een hete plaat zijn. De grote bedrijven ook echt belastingen laten betalen. De fiscale fraude voor de helft indijken. Dat zou al iets meer helpen. Met enkel wat populistische ingrepen en het afvijlen van de scherpe kantjes van de armoede en van het ontsporende neoliberale beleid kom je er niet.
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Is iets dat ook Prof.de Grauwe voorsteld,vanaf een inkomen van een miljoen €.Er is al lang gebleken dat mensen die zo een bedragen verdienen hun geld niet investeren in hun thuisland,maar meestal in het buitenland,al dan niet met een vakantie app. bijv. dus de stelling dat de grootste inkomens hun geld investeren in het thuisland is voll. verkeerd.
  • Guido dyck

    5 jaar geleden
    De politici behoren tot de 1% best betaalde belgen.Dus ook daar eens met de "schaal" rondgaan en snijden in de overtalligheid,de onkostenvergoedingen,de pensioenen,de partijdotaties en ...niet komen werken = no money.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Gaan ze dan misschien ook hun eigen zakkenvullers en vakbondsleiders aanpakken?
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Elektronisch betalen... de oor- en oogspecialisten zullen het graag horen..., gedaan dan met op elke raadpleging minstens 20 euro in 't zwart te krijgen en aldus in overvloed belastingen te ontduiken want wegens het aantal patiënten moet men weken wachten om onderzocht te kunnen worden..