donderdag 28 februari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Endo traint apart met een Japanse kinesist. PASM

STVV

Japanse international traint wellicht volgende week weer mee met de groep

Endo pas fit in play-offs

Wataru Endo ontbreekt gisteren nog tijdens de groepstraining in de aanloop naar de partij tegen Club Brugge. Allicht beschikt Marc Brys in de play-offs weer over zijn international.

Gunter SCHOOFS

Niet alleen de spelers en de technische staf, ook het nieuwe medische team levert dit seizoen zeer goed werk in Sint-Truiden. De lappenmand is al maanden erg schaars gevuld. Buiten Cristian Ceballos en Takahiro Sekine was bijna niemand langdurig geblesseerd. Wel revalideert Wataru Endo nog van de blessure die hij opliep in de halve finale van de Asian Cup tegen Iran eind januari. Eerder was Sekine lange tijd buiten strijd, maar hij klopt aan de deur.

 AFP

Marc Brys verwacht dat Endo pas inzetbaar zal zijn in de play-offs. Dan zal Brys ook voor het eerst over zes Japanse spelers beschikken, de één al met een grotere meerwaarde dan de ander. Clubdokter Peter Bollars: “Endo liep tegen Iran een hamstringblessure op, een spierscheur. De revalidatie vordert zeer goed, maar fit is hij nog niet. Momenteel werkt hij met onze Japanse kinesist apart op het veld. Individuele, loop- en baloefeningen, versnellingen zitten er ook bij. Ik verwacht hem eind volgende week weer met de groep. Allicht is hij pas inzetbaar in de nacompetitie. We gaan hem niet te snel brengen na een blessure van dit kaliber. De wedstrijden tegen Club Brugge, Moeskroen en AA Gent komen dus te vroeg.”

Basisploeg

De revalidatie vordert zeer goed, maar fit is hij nog niet. Momenteel werkt hij met onze Japanse kinesist apart op het veld Peter BOLLARS clubdokter

Blijft de vraag: wie moet wijken in de basisploeg als Wataru Endo weer fit is? Brys speelde zijn international tot nog toe uit als verdedigende middenvelder, maar daar zijn de plaatsen duur. Samuel Asamoah groeide uit tot de absolute patron. Naast hem deed Ibrahima Sankhon het al voortreffelijk. Vorig weekend tegen Charleroi solliciteerde ook Steven De Petter weer nadrukkelijk naar een basisstek op het middenveld. Hij hield Morioka uit de wedstrijd en vormde een goede tandem met Asamoah. Endo kan ook als verdediger fungeren, maar achteraan lijkt Brys de Japanner niet te willen droppen. Met zijn 1m78 is hij eerder klein van gestalte, zeker in vergelijking met Tomiyasu, Teixeira en Garcia Tena.

 AFP

Janssens traint niet - Naast Endo (apart) trainde alleen Wolke Janssens (contractuur) niet.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws