Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA). © BELGA

Meer dan 8.500 trajecten bij OCMW's om leefloners aan het werk te zetten

BinnenlandIn 2018 liepen er meer dan 8.500 trajecten bij de OCMW's om leefloners aan het werk te zetten. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) opvroeg bij minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Dat is opvallend, vindt Ronse, omdat het principe nog maar twee jaar bestaat. "De lokale politiek kan echt het verschil maken", zegt hij aan Knack.be. 

7 reacties

  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    De meeste leefloners hebben het recht niet om iets te ontvangen van de belastings betaler en doe ze godv... werken voor hun gratis geld dat ze krijgen.
  • Per Bloem

    5 jaar geleden
    En wat is er mis om leefloners in de fruitsector te laten werken
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Bemoedigend. Ik had wel graag geweten hoeveel van die leefloners inmiddels een job hebben via dat systeem.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Ben benieuwd naar de doorstroomcijfers na 2 jaar. Want met of zonder die trajecten kom je niet aan de bak als je geen auto hebt want openbaar vervoer is onbetrouwbaar volgens de werkgevers en zonder werk is het al moeilijk een occasietje te kopen laat staan een elektrische auto. Of zal ieder werknemer die krijgen van zijn werkgever ?
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    De hamvraag hoeveel hebben er nu werk van in de prive want een leefloner die gaat werken via het traject wordt betaald met belastingsgeld en niet door de werkgever er zijn werkgevers die niks anders doen dan zulke mensen aannemen er niet voor hoeven te betalen!!!