Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Enkele uren na abrupt afscheid spreken Trump en Kim Jong-un elkaar alweer tegen

BuitenlandDe tweede diplomatieke top tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un werd vandaag abrupt stopgezet. Noord-Korea zou volgens Trump gevraagd hebben om alle sancties tegen het land op te heffen waarop beide leiders zonder akkoord uiteen gingen. Maar volgens de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken wilde Kim Jong-un dat de sancties slechts gedeeltelijk stopgezet werden. 

59 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Trump wil nu eenmaal geen compromissen; Trump wil enkel "winnen".
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Dan had Oen maar moeten blijven tot de laatste persconferentie om zijn standpunt uit te leggen. Nu is hij totaal ongeloofwaardig.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Trump kwam nergens. Het was Kim die de eerste stappen zette tot dit initiatief en tot de toenadering tot Zuid-Korea. Die toenadering tot Zuid-Korea en het streven naar hereniging moet hij verder zetten. Als het dan toch moet zonder de VS. Waarschijnlijk spelen die dubbel spel en zijn die zelfs niet gediend met ontspanning en een hereniging. Het zou op termijn het einde van de troepen en de basissen vlakbij China en Rusland betekenen.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Kim Jong-un is zeker geen watje om mee om te gaan maar wij geloven eerder dat de informatie gegeven tijdens de persconferentie daarna juist is dan dat getwitter van Trump. Hij kan niet verkroppen, dat hij 'alweer' niet gewonnen heeft. Of zijn tolken waren niet capabel genug. Dus, weer ligt de schuld bij iemand anders.
  • HUBERT VANHOVE

    5 jaar geleden
    Ik geloof eerder de uitleg van Kim dan die van liegebeest Trump