Jon Venables bij zijn arrestatie in 1993.
Volledig scherm
Jon Venables bij zijn arrestatie in 1993. © AFP

Papa van James Bulger wil levenslange anonimiteit moordenaar Jon Venables laten opheffen

Ralph Bulger, papa van de kleine James die in 1993 brutaal vermoord werd door twee tieners, wil de levenslange anonimiteit van een van de moordenaars, Jon Venables, laten opheffen. Bulgers advocaat vindt dat de gemeenschap nu niet kan controleren in welke mate de staat Venables in het oog houdt. Dat gebeurt volgens hem niet altijd naar behoren. Venables moest vorig jaar opnieuw de cel in toen hij al voor de tweede keer veroordeeld werd voor kinderporno.

21 reacties

  • Simon Callebert

    5 jaar geleden
    Als ze tien jaar oud weren tijdens de feiten waren ze geen ‘tieners’. Blijkbaar weten maar weinig mensen dat je tiener wordt aan je 13.
  • ISABEL FRANCOIS

    5 jaar geleden
    Ik dacht me te herinneren dat ze met 2 waren om die kleine jongen weg te lokken en te folteren aan de spoorweg?Verschrikkelijk was dat.Daders moesten levenslang opgesloten geweest zijn,minderjarig of niet,die 2 zijn monsters.Wat een kaakslag voor die ouders zeg!Dat kom je toch nooit te boven?
  • marijke deruyck

    5 jaar geleden
    Geen enkel kind wordt als misdadiger geboren, maar als hij werkelijk zo'n gevaar voor de maatschappij vormt, moet die maatschappij tegen hem beschermd worden. Hoe genadeloos crapuleus zijn daad ook was, ik kon begrip opbrengen voor het geven van een volledig nieuwe identiteit en kans aan de 2 jonge moordenaars. De éne heeft ze gegrepen, de andere volhardt in de boosheid. Dus moet hij levenslang opgesloten worden, er zijn aanwijzingen genoeg dat dat de beste oplossing is.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Dat die kerel anonimiteit toegekend kreeg, is heel normaal. Een kind 10 jaar steek je niet levenslang in het gevang, dus moet dat kind als kerel alle kansen krijgen om weer in de maatschappij te functioneren. Dat hij pedofiele neigingen toont, is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de gevangenisjaren na die moord, dat komt meer voor bij kinderen in die omstandigheden, . Daartegen moet de Engelse staat alles doen, om die neigingen psychisch aan te pakken.
  • Rolande De Quanter

    5 jaar geleden
    Zijn die al vrij, en volgens ik lees nog geen lessen uit getrokken