Anuna De Wever van Youth for Climate.
Volledig scherm
Anuna De Wever van Youth for Climate. © Benoit De Freine

Anuna zet Bart De Wever op zijn plaats: “Hij heeft de boodschap niet begrepen”

Voor het eerst heeft een nationale klimaatmars plaatsgevonden in Antwerpen. Volgens de organisatie waren er 4.000 deelnemers, de politie houdt het op 3.000. “Onze boodschap aan de politici vandaag is: je kan blijven zagen dat we terug naar school moeten, of you can get to work”, zegt Anuna De Wever, die in een interview met VTM NIEUWS uithaalt naar Bart De Wever. Ook de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) was opnieuw present. 

546 reacties

  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Na de verkiezingen stopt dat gezaag vanzelf. Een nieuwe regering zonder de Groenen, (absoluut te vermijden dat die erbij zouden zijn). Indien de Groenen het voor het zeggen hebben verdwijnen de nog resterende grote fabrieken en de haven van Antwerpen wordt voor 75% gesloten, en we zullen ons moeten een paard en kar aanschaffen voor ons te verplaatsen.
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    U niet van de wijs laten brengen door negatieve reacties Anuna.Blijf spijbelen.Maar kom toch ook spoedig met concrete doelstellingen zodanig dat het moeilijker wordt voor de politiekers om rond de hete brij te blijven draaien.Bv.Milieuverwoestende produktiesystemen moeten via grote heffingen op vervuiling ecologischer worden.Lokale voedselproduktie via heffing bevoordelen tegenover intercontinentale, enz....
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Geert Landsman "de regering weet helemaal niet of de stroom groen is, ze vertrouwen op het woord van de producenten dat het zo is." U kan alle info hierover vinden op de site van de vreg bij Groencheck van garanties van oorsprong. Het probleem is dat vooral Engie Electrabel het uitbreiden van interconnections van de Europese power grid blokkeert om hun machtspositie te behouden én Elia speelt mee. Waarom gaat dit voor aardgas wel goed ?
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Dat ze iets in gang gezet heeft dat is duidelijk en de meeste mensen staan hier ook positief tegenover, maar het blijven brossen is erover aan het gaan. Ze hebben hun punt gemaakt. Ze raakt nu te overmoedig en dit kan alleen maar negatief uitstralen naar wat eigenlijk haar bedoeling was!
  • Philippe Peeters

    5 jaar geleden
    Benieuwd of ze volgende week ook zo keiverantwoordelijk en keigeëngageerd gaat zijn. Of gaat ze dan op skilatten moeten ontspannen van de drukke weken.