De Mars tegen Marrakesh in Brussel.
Volledig scherm
De Mars tegen Marrakesh in Brussel. © Photo News

Werkstraf voor man die VRT bedreigde op Facebook na Mars tegen Marrakesh

Een man die na de Mars tegen Marrakesh bedreigingen had geuit aan het adres van de VRT, is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Tot driemaal toe had de man bedreigende boodschappen geplaatst op de Facebookpagina van de openbare omroep, waarin hij dreigde met een bomaanslag. De man gaf die feiten toe maar zei dat hij nooit de bedoeling had gehad een aanslag te plegen.

6 reacties

  • jan boden

    5 jaar geleden
    Als dwaasheid geen misdrijf is, waarom legt de rechter dan een straf op ? Ga maar in beroep gast, door deze uitspraak word je gegarandeerd vrijgesproken.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Hoeveel uren werkstraf zijn er al uitgedeeld aan de "jongeren" die in 2017 en 2018 en de jaren daarvoor politie, brandweer en ambulanciers bekogeld hebben, winkels geplunderd en auto's in brand gestoken hebben? Achja, die kan men niet vinden.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Fout van die gast, maar wel heel snel gestraft. Is wat anders dat het tuig dat zich tegen rechtse politici of met oudejaar alles in elkaar slaat en leeg rooft. Maar in deze maatschappij zijn er altijd twee maten en twee gewichten.
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    Bedreigingen uiten kan natuurlijk niet, maar moest de roodgroene VRT meer aan objectieve berichtgeving doen en niet altijd op de kar van de roodgroenen springen, zou dit niet gebeuren.
  • Jos Huibers

    5 jaar geleden
    Raar dat het nu binnen de 2 maanden kan, hoever staat het met de rechtzaak tegen de vernielingen met nieuwjaar?